Autisme test volwassenen

Op deze pagina vindt u een simpele autisme test volwassenen, die u een idee kan geven of er sprake is van autisme. Let erop dat deze autisme test niet accuraat genoeg is om een definitief oordeel te geven. Een diagnose moet altijd gesteld worden door een arts. Aan de resultaten van de test kunnen geen rechten ontleend worden. Vervang deze test bovendien niet voor een diagnose of advies van een arts. De online autisme test is puur oriënterend bedoeld.

Online autisme test volwassenen

1. Ik doe dingen liever alleen dan samen met anderen
a. Helemaal mee oneens (1 punt)
b. Mee oneens (2 punten)
c. Mee eens (3 punten)
d. Helemaal mee eens (4 punten)

2. Ik onthoud vaak details die anderen vergeten
a. Helemaal mee oneens (1 punt)
b. Mee oneens (2 punten)
c. Mee eens (3 punten)
d. Helemaal mee eens (4 punten)

3. Ik vind structuur in mijn leven erg belangrijk
a. Helemaal mee oneens (1 punt)
b. Mee oneens (2 punten)
c. Mee eens (3 punten)
d. Helemaal mee eens (4 punten)

4. Ik voel mij in sociale situaties niet op mijn gemak
a. Helemaal mee oneens (1 punt)
b. Mee oneens (2 punten)
c. Mee eens (3 punten)
d. Helemaal mee eens (4 punten)

5. Ik gebruik zelden een spreekwoord of gezegde in gesprekken
a. Helemaal mee oneens (1 punt)
b. Mee oneens (2 punten)
c. Mee eens (3 punten)
d. Helemaal mee eens (4 punten)

6. Ik heb een hobby waar ik helemaal in kan opgaan, wat andere mensen soms gek vinden
a. Helemaal mee oneens (1 punt)
b. Mee oneens (2 punten)
c. Mee eens (3 punten)
d. Helemaal mee eens (4 punten)

7. Wanneer ik met iemand bel vind ik het lastig om in te schatten wanneer ik mag praten
a. Helemaal mee oneens (1 punt)
b. Mee oneens (2 punten)
c. Mee eens (3 punten)
d. Helemaal mee eens (4 punten)

8. Ik voel mij niet prettig wanneer ik weet dat ik een onbekend persoon moet ontmoeten
a. Helemaal mee oneens (1 punt)
b. Mee oneens (2 punten)
c. Mee eens (3 punten)
d. Helemaal mee eens (4 punten)

9. Het kost mij moeite om vrienden te maken
a. Helemaal mee oneens (1 punt)
b. Mee oneens (2 punten)
c. Mee eens (3 punten)
d. Helemaal mee eens (4 punten)

10. Ik klap soms dicht als een gesprek snel gaat
a. Helemaal mee oneens (1 punt)
b. Mee oneens (2 punten)
c. Mee eens (3 punten)
d. Helemaal mee eens (4 punten)

Interpretatie autisme test

10-20 punten:
U hebt vrijwel geen autistische trekjes. De kans is klein dat u een vorm van autisme heeft.

20-25 punten:
U vertoont weinig autistische trekjes. De kans is niet groot dat u een vorm van autisme heeft.

25-30 punten:
U vertoont enige autistische trekjes. Deze trekjes zijn over het algemeen niet uitgesproken. Mogelijk zitten deze simpelweg in uw persoonlijkheid. Er is een kans dat u een bepaalde vorm van autisme heeft.

30-40 punten:
U vertoont veel autistische trekjes. Er bestaat een reële kans dat u een zekere vorm van autisme heeft. De kans dat de autistische kenmerken allen onderdeel zijn van uw persoonlijkheid is relatief klein.

Gebruik deze autisme test nooit om conclusies aan te verbinden. De test kan u een globaal idee geven of u wellicht autisme heeft. De test is echter niet accuraat genoeg om dit met zekerheid te zeggen. Hiervoor zijn uitgebreidere testen voor nodig die u bijvoorbeeld bij een arts kunt doen. Deze test is geen vervanging voor een diagnose.